maanantai 7. kesäkuuta 2010

Kalastuksen sietämätön keveys

Tuli edellisen Kellankosken reissun jälkeen pistettyä kamaa kiertoon eli jonkinlaiseen ädläykseen sorruttua. Kahluupöksyt ja streamer-vapa keloineen ja siimoineen lähtivät perjantaina matkahuollon kautta uusiin kotiin. Kahluukengät puolestaan menivät työkaverille. Nyt tässä postista odotellaan kiintokengällä olevaa Snowbee-kahluria ja tuon kengän pitäisi olla neopreenitön. Jos nyt joltain on mennyt ohi, mitä epäilen suuresti, niin olen aika pahasti allerginen "nepparille". Saapa nyt vaan nähdä sopivatko muuten jalkaan nuo Snowbeen pökät. Streamer-setin tilalle ostin kevyemmän paketin ja valintana oli Sonik SK3 #3-4 kasijalkaisena. Kelaksi Okuma Vashon #3-4 ja siimaksi Sonikin SK 3 WF #4. Tätä settiä oli tarkoitus nyt koekalastaa, kun Iiron kanssa varailtiin sunnuntai-illaksi kalaluvat Kärnälle.

Menomatkalla piti hakea Keiteleeltä vanhat Vangenin pöksyni, koska uudet olivat vielä ties missä postin kuljetettavana. Samalla tuli nautittua vanhemman velipojan 22v synttärikahvit oikein maukkaan kakun kera. Iiron ja Peten äiti (eli siis minun äitipuoli) osaa kyllä nämä ruuanlaitto-hommat. Voin kertoa, että mm. jouluiset hirvikäristykset ovat uskomattoman hyviä! Iirohan oli silloin vielä savon taimenella syytämässä rehua mahdollisesti jossain vaiheessa siiman päässä oleville kaloille eli myöhästyisi hivenen luvan alkamisesta eli klo 17. No siitäpä sitten kahvien jälkeen kymönkosken puodille ja taas oli vanhanaikaiset eli lupia ei ollut kirjoitettuna sovitussa paikassa. No meille oli kuitenkin kalastusaika varattu ja jätin lapun, että rahat löytyy lippaasta. Onpahan jotain kättä pidempää jos tulee kyselyä, että miksi ei kalalupaa paperisena kalamiehen taskusta löydy.


Koskella aloittelin kalastuksen ylläolevan kuvan näyttämästä paikasta ja olin sitonut kevyttä settiä varten pienehkön tinselin jossa oli aavistus painoa rungossa. Kyllähän tuo Sonikki sitä jaksoi todella hyvin heittää. Kyllä mun juttu on vaan nuo kevyet vehkeet kalastuksessa. Tein laskun ja kävin kalastamassa myös niskan pinturilla samalla sitäkin testaillen eli tuota pinturointia vartenhan tuo kevyt setti tuli ostettua. Tosi mukavaa oli kyllä heittely. Ei puuttunut kuin kalat. Iirokin ehti koskelle tässä vaiheessa. Sitten voisikin tämän 6h luvan heittämisen kiteyttää aika nopeasti. Kalastettiin 5,5h virtapaikkoja eri tarjoiluilla. Vedessä kävi vaikka mitä. Heitettiin tinseliä, sputikkaa, mustaa streameria, larvojakin, surffilautaa. Ainoa tapahtuma oli Iirolla, kun taimen iski mustasta streamerista hypyn kera ohi. Joku pienempi kala kävi niskalla myös katsomassa meikäläisen Puh Nallea.



Oltiin jo aika pitkälti "me ollaan hävitty tää peli" -tunnelmissa, kun heittelin n. 22.30 niskalla tinseliä. Iiro tuli reilusti suvannon puolelle viskomaan Hardyllaan likimain vastarannalle ja sieltähän se ruoja sitten 40.5cm istarin onki salakka-streamerilla. Ilmeisesti kalat sitten olivatkin suvannossa. Tuon jälkeen ei enää kauheasti heitelty, kun alkoi lupa loppua ja oli kylmä. Toki molemmat perinteisesti kaaduttiin koskeen ja kamat osittain märkänä. Oman kalastuksen olisi kyllä kruunannut jos Hissu Hietalahti olisi jossain välissä ilmestynyt selän taakse heitellessäni tähän tyyliin: http://www.youtube.com/watch?v=5BjBr9tQpIk

No se oli sellainen reissu se. Uskomattoman hiljaista piteli virtapaikoissa. On kuitenkin hyvä palata arkeen ja muistaa ettei niitä kaloja kuokalla aina nosteta joesta. Kevyt setti oli aika lailla sitä mitä odotinkin kalastuksessa. Nyt vaan pitäisi päästä sitä pinturia enemmän viskomaan. Meikästä ei oikein millään tahdo saada streamer-kalastajaa tai ainakaan siitä suuresti nauttivaa. Se on vaan jotenkin puisevaa hommaa. Ehkä...tai no ei siihen mitään ehkää tarvita, vaan olen kai outo kummajainen. Seuraavaksi voisi pohtia reissua parin vaihtoehdon väliltä: Konnekoski & niskan pinturointia tai Viannankoski & kuhaa ja kirbeliä. Yllärivetona voisi olla Vaikko. Mutta nyt on kello sen verran paljon, että seuraavaksi nukkumaan ja kohti uutta työviikkoa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti