keskiviikko 5. elokuuta 2009

Tyhjän pyytämistä päällikkö-tasolla

Lomat on nyt sitten lusittu ja työelämäkin kutsui aina yhtä ihanalla kutsuhuudollaan. Mutta kalalle oli päästävä ja nyt sellainen mahdollisuus siunautui tiistai-illalle. Soittelin päivällä Laakkosen Laurille ja ilmoittelin, että voisin yhden luvatuista kolmesta kalastuskerrasta käyttää. Tai olisin saanut kuulemma viikon luvankin kolmeen palaseen, mutta turhapa ahnehtia. Juusokin oli sopivasti joutilaana, niin ainahan se on kaksin kaunehimpi lähteä kalareissulle. Näimpä sitä oltiin sitten klo 17 maissa Nokisen parkkipaikalla vermeitä virittelemässä kirkkaassa auringon paisteessa.

Porukkaa tuntui olevan suht mukavasti ja laskeskelin meitä olevan 10 kpl liikkeellä yhteensä. Virvelimiehiä vähänlaisesti eli taisin vain yhden nähdä. Alkuperäinen plani oli mennä saareen, mutta miehityksen sijainnista johtuen se suunnitelma sai väistyä uuden tilalta. Aloitin sillan aluksen kalastuksen larvoilla. Ei kerrassa mitään. Tai no alla olevasta kuvasta näkyvä larva tuli. Sitten syvänuoman niskaa larvoilla. Ei mitään. Siirryin sillalle katselemaan kumikaloja ja olihan siellä yksi parkissa. Sille heittämään ja välillä sillalta tarkastamaan kalan sijaintia. Kohta Juusokin tuli avuksi, mutta jälleen kerran kala fiksumpi. Vaikutti taas perinteisen vaikealta.



Seuraavaksi laskeuduin matalaan uomaan ja sähkölinjan yläpuolelta kalastin loppuliukuun asti caddiksella. Ei mitään. Vaihdoin larvat ja nousin takaisin lähtöpaikalle. Ei mitään. Juusolla sama meno ja eikä kukaan muukaan saanut mitään. Voisi äkkisestään sanoa varsin hiljaiseksi vaikka myöhemmin kuultiin, että ilmeisesti viime torstaina on kalaa laitettu. Noh, joudettiin makkaratulille.

Tulet jahka saatiin puhalleltua henkiin, niin paikalle saapuikin hyvin sosiaalisen oloinen perhomies. Siinä juteltiin niitä sekä näitä ja ilmeni miehen asuvan Tervossa. Tai siis vuoden päivät asunut entisessä kotikunnassa. Lopulta hän sanoi kysyessäni, että minkälaista hommaa puuhailet, niin "kunnanjohtajana". Onneksi jotenkin vaivoin onnistuin pitämään sisälläni normivastaukseni vastaavaan eli "parempi se on kunnanjohtajan virkakin kuin ei mitään virkaa". Samalla kellotkin viimein soittelivat kunnanjohtajan vaihtumisesta vähän aikaa sitten. Siinäpä se makkaranpaisto venyikin puolentoista tunnin sessioksi jossa puitiin Lohimaan ja Äyskosken tilannetta, Tervon väestökehitystä, hirvenmetsästystä sun muuta. Oikein mukavalle miehelle vaikutti. Hyvän johtajan ovat Tervolaiset saaneet. Hyvä näin. Oli kalassa muuten nykyisen kotikunnan Karttulan teknisen johtajan kanssa.

Viimein maltettiin lopetella rupattelu ja Juuson kanssa takaisin kalalle. Kalamiehet vähenivät olennaisesti ja kuntapäällikötkin hipsivät ilmeisesti yöpuulle seuraavaa työpäivää odottamaan. Juuson kanssa kalasteltiin vielä puolille öin, mutta ei vaan meille tunnu ahti kalaa suovan eikä tapahtumiakaan. Toki aivan lopussa piti vaihteeksi kompastua ja vedellä munapohjaa vaatteet märiksi. Jotenkin on alkanut tuntumaan, että saatan olla jopa hivenen kömpelö. Mutta summa summarum: on oikeasti todella tiukassa kalantulo ollut nyt heinäkuun alun jälkeen. Noh eipä se auta kuin uutta matoa koukkuun tai sanotaanko, että uutta larvaa litkaan. Harmittaa kun ei voi aamulla lähteä uudelleen. Juuso aikoo käydä lupaansa loppuun heittämässä. Itse päivystelen työmeiliä sekä hoidan nuorempaa tytärtä rouvan ollessa töissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti