torstai 16. joulukuuta 2010

Joulu se tulla jollottaa

Tässä päässä näppäimistöä on tyttäret kasvaneet jo niin isoiksi, että enää joulupukkia ei odoteta tänä vuonna kuin ainoastaan lahjojen merkeissä. Eikä tarvitse odotella kyllä itsekkään. Seuraava "pukki" lienee kalastusmielessä Procompin toimitusjohtaja joka toivottavasti firman linjan mukaisesti jakaisi lahjakortin 10v palveluksen jälkeen läheiseen alan liikkeeseen kevättalvella, kun ko. virstanpylväs tulee täyteen helmikuun alussa. Enkä tarkoita nyt liha-alan liikkeitä vaan paikallisia kalastustarvike-kauppoja.

No olipa pukit tai toimarit miten anteliaita tahansa, niin talvi on iskenyt vanhan kunnon Korkea Jännityksen tavoin eli kuin miljoona volttia. Vaikkei nyt ollakkaan huudettu "Himmel! Sukeltakaa!", niin talvesta on tulossa sidonnan sekä myös kalastuksen osalta suht tylsä. Itse perhokalastus on voitu haudata jo taka-alalle aikaa sitten. Pari tuoretta perhomallia kehittelin sumarihommiin (kuvassa ylipitkällä häkilällä) sekä toukka-osastolle ärsykeväriin. Muuten viime kausi takasi laiskalle sitojalle sen, että uusia perhoja ei ole juuri tarvinnut sitoa, koska perhohävikki oli mitätön. Jotain simppuviritelmää olen myös sidoskellut, mutta se ei taida päivänvaloa kestää


Ensi kaudesta tulenee muutenkin aika mielenkiintoinen. Makoilin kolme päivää kuluvalla viikolla Kuopion Yliopistollisen sairaalan ihotautipolin osastolla. Se ei ole mieltä ylentävä paikka se suht nuorelle miehelle. Iho-ongelmathan on alkaneet presiis samaan aikaan kuin hengittävien kahlureiden käyttö eli pari vuotta sitten tasaisesti koko ajan pahentuen. Nyt homma on taas aisoissa, mitä se ei todellakaan loppusyksystä ollut, ja on erittäin todennäköistä, että ensi kauden tulen painottamaan lampikalastukseen antaakseni jaloille aikaa parantua ennalleen. Tästä on vielä ihotautipolin kontrollissa juteltava tarkemmin maaliskuussa erikoislääkärin kanssa. Tämä varmasti naurattaa monia turhana valituksena ja tuntuu ainakin erään vastarannalle heittävän, no en sano, no sanon, narsistisen persoonallisuushäiriön omaavan etelä-suomalaisen kalamiehen mielestä akkamaiselta valitukselta, mutta se herkeää välittömästi naurattamasta kun osuu omalle kohdalle. Voin luvata tämän vaikken sitä toki faktana esitä.

Kirrepilkilläkin olen kerran ehtinyt käymään. Kivilammen avauksessa pyörähdin ja sieltä saaliina oli yksi kirbeli lätkällä ja karkuutus liitsistä avannon reunalta alokasmaisesti sekä kohtuu hyvät vapinat kelin kylmyydestä. Säät on nyt turhan jäätäviä sen homman jatkamiseen. Suunnitelmissa touhun parissa turaaminen kuitenkin on jahka Pekka Pouta lupaa lämpöisempiä olosuhteita.

3 kommenttia:

  1. Noo JiiHoo syö sytostaatteja tällä hetkellä psoriasikseen, että samalla polulla ollaan. :)

    VastaaPoista
  2. Iho-ongelmat ja "hengittävät" kahluuhousut kesähelteellä ei kyllä varmasti ole mikään unelmayhdistelmä :/ No, onneksi et vielä meidän osastolle KYS:ssä joutunut. Meillä kun tehdään aika suuria haavahoitoja ja loppupeleissä sitten amputaatioita. Mutta hyvät joulut sinne Karttulaan ja tervetuloa Kuopiolaiseksi! Voipi olla että törmäillään ensi kesänä Viannalla...

    Terv: PK.netin "Mr.Sly"

    VastaaPoista
  3. Hyvät joulut myös sinnekkin. Jospa sitä törmäiltäisiin Esan purolla. Ei vaan oikein lupaavasti ole alkanut tämä jalkojen parantelu kotioloissa -> toivottavasti nyt ei ainakaan amputaatioiden merkeissä törmäillä :)

    VastaaPoista