sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Blobbi testauksien tuloksena floppi

Kovasti oli taas jännän äärellä kalamies, kun mietiskeli sunnuntain kalastuskohdetta. Nokinen ja Konnekoski liikaa ryysistä. Nurmijoki kiinni, Vaikko ei nykyisellään iske, Vianta täynnä, Kolima-reitin koskilla tulvaa. Sittenpä jäi kaksi vaihtoehtoa eli lampihommiin joko Heinävedelle tai Iso-Valkeiselle. En saanut kalakaveria ja veneellä yksin tuulessa tolskaaminen ilman ankkuria oli tuhoon tuomittu ajatus jo etukäteen.

No näinpä lähdin testailemaan Heinäveden suunnalle perhon irvikuvia eli blobbeja. Nyt kun niihin sai matskua Mistpoolista. Oikein sopivaa koukkua ei mulla ollut ja olisi saanut olla lyhyempi vartinen ja isompikitainen kuin knapekin streamer koukku, jotta sidoksista olisi saanut enemmän pallomaisia. Näihin koukkuihin kuitenkin väsäilin muutamia suteja ja eikun lammelle.













Rannoilla olikin sitten sakkia kuin Elon pelissä ja selvisi, että siellä oli Heinäveden urheilukalastajien jäsenten väliset menossa. Sekaan kuitenkin sopi vispaamaan. Pahoja ennakkoaavistuksia tuli, kun lammella oli toistakymmentä tahna/virvelikalastajaa eikä kukaan ollut saanut yhtään mitään. Lopulta iltapäivällä kisa sitten ratkesi erään rouvashenkilön onkimaan, sanan täydessä merkityksessä eli kansallisromanttisesti mato-ongella, pienehköön kirjoloheen. No se oli täysin lammen sääntöjen mukaista eikä siinä mitään. Hauskan näköistä touhua vaan oli. Talvella osallistuin Kivilammen kirrepilkki kisoihin ja kyllähän sitä vähän huulipyöreänä katseli, kun porukka pistää kaksi tahnaonkea veteen ja alkaa juoruta keskenään. Minulla ei ole mitään tahnalla onkijoita vastaan, mutta luulisi nyt kisahommissa edes vaadittavan pelkkiä aktiivionkia. No sepäs kuitenkin siitä. 

Omalta osalta ei kyllä blobeista voinut sanoa juuta eikä jaata. Yksi varma tärppi iltapäivällä eikä muuta. Muutenkin lampi oli täysin kuollut eikä pinnassa kaloja näkynyt. Tämä oli nyt omalta kohdaltani saalisvarmasta kohteesta ensimmäinen mp reissu. Nyt sitten kuitenkin vielä viikko töitä ja sitten lomailemaan Vuokatin suuntaan. Sinne on tarkoitus myös perhovapa mukaan ottaa vaikka oletan, että saattanee kalastuskamat olla ensimmäiset jotka jää kyydistä jos kontti kovin ahtaaksi tuntuu käyvän

3 kommenttia:

  1. Meinasitko konnekoskella kävästä kesällä?=)

    VastaaPoista
  2. Tarkoitus olisi. Saa nyt nähdä millainen kesä tulee. Kovin intiaani-hommiksi jos menee, niin sitten on parempi antaa taneleiden olla rauhassa. Toivotaan ettei menisi

    VastaaPoista