sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Kauden viimeisiä reissuja viedään

Oli tarkoitus käydä Iiron kanssa heittämässä reissu sunnuntain ratoksi Viannalle, mutta perjantaina ilmenikin velipojalle kupittelukeikka Tampereelle -> menin sitten hyvässä seurassa eli yksin kalaan. Keli oli mukava ja tyyntäkin piteli. Kalassa oli aamun ollut neljä jamppaa ja kaikki pääsääntöisesti perholla kalastivat. Heitä kaikkia jututin ja ilmeisesti ainoa tapahtuma oli ollut laavun edessä aamulla, kun joku kala oli tovin tukistellut. Kuulin yhdeltä kalastajalta, että oli mukavasti koko kesän saanut kalaa Viannalta. Parhaana 58cm taimen, joka olisi oikein miellyttävä tuttavuus myös oman siiman päässä. Ei vaan ole näkynyt Viannan taimenia omissa perhoissa joskin toki perhovalinnat pitäisi siihen jahtiin olla hieman toiset.

Kivivalli oli miehitetty joten painuin suosiolla alas. Siellä olikin jo nyt mukavampi kalastaa, kun vesi oli noussut hiukan. Valitettavasti vain vesi on niin pirun kylmää ettei oikein kahlaus napannut. Alhaalla oli tosi hiljaista eikä mitään kontaktia kaloihin tullut. Pikku hiljaa tunnin kalastuksen jälkeen klo 14 lähtivät vallilta paiskoneet kaverit pois. Koetin padon edustalle kahlata, mutta vaikutti housujen kastuvan niin jätin väliin. Lähdin pois vallilta ja päästin pojat siihen, kun heillä oli vielä tunti lupaa jäljellä ja painuin larvastelamaan siltamonttua ja sen edessä olevaa virtaa. Eipä tullut kalaa sieltä eikä näkynyt tulevan myöskään vallilta.



Kolmen aikaan, kun pojilta loppui lupa menin heittämään vallilta ja kuten aiemmin jo mainitsin niin klo 15 on ollut hot. Näin tälläkin kertaa ja viime syksyltä tutulta ottipaikalta paukahti 1.5kg kauneinta kirjolohta mitä olen saanut Viannalta kiinni kirrepupaan (keltainenkuula, valkoinen runko). Kala ei silti kauheasti rimpuillut. Parin minuutin päästä haavissa.



Tämän jälkeen sitten hiljeni sitten taas. En malttanut olla käymättä patoluukkujen edessä ja se oli virhe. Sen verran kuitenkin vettä hörppäsi housut eikä kalojakaan näkynyt. Voin kertoa, että kun vettä valuu persvakoa alas näillä lämpötiloilla, niin se ei ole ihan top 3 juttuja mitä kalareissulta odottaa. No ahneella on se kuuluisa loppu. Iivos Antsa käväisi myös morjestamassa rannalla ja lähtiessä ennen klo 18 pyörähti myös Iiro rapulapäissään rupattelemassa.



Keli oli kiva. Kaloja jos olis enemmän väkisellä koettanut haalia, niin olisi pitänyt kahlata kivivallin edustalle virran ja vallin väliin ja käydä alhaalla kopaisemassa saunarannan kalastus. Nyt sitten alkaakin olla varmaan tälle syksylle Viannan kalastukset tässä ihan kelien sekä myöskin sen takia, että nyt pitää jo jossain muuallakin syytää. Kesällä tuli yksi ja syksyllä 11 kirjoa. Ihan kelpo saalis ja itse olen siihen tyytyväinen. Parannusta paljon edellissyksyyn. Aika monta reissua vielä tein, että en hampaat irvessä hakenut kiintiötä täyteen vaan kalastin paljon alle 6h. Mutta saapa nyt nähdä minne sitä vielä syksyn aikana ehtii vai ehtiikö talvi ensin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti