tiistai 28. syyskuuta 2010

Olipas taas outo reissu

Se oli 34-vuotis syntymäpäivät, kun aamulla klo 04 nostin pään tyynystä ja rauhallisen aamupalan jälkeen ajelin Viannalle. Alunperin oli tarkoitus käydä torstai-iltana, mutta suunnitelmiin tuli taas muutos. Nyt reissu alkoi jo sillä tavalla perinteisesti etten oikein ollut perillä miten pitkälle syksy oli ehtinyt. Oli nimittäin aamukutoselta vielä aivan sairaan pimeää. Esa toki siellä jo päivysti odottelemassa pakkasaamussa ja sitä kautta sitten kalalle. Minulla oli suunnitelmia käydä lammella kalassa, mutta päädyin kuitenkin Viannalle, koska luukkuja oli avattu eli ei tarvitsisi aivan höperönä enää kahlata. Samalla oli tarkoitus testata lyhennettyä Demonin kärkeä kuinka se toimisi eli olisiko se liian raaka peli heittää saati sitten kalojen kanssa.

Aloittelinkin pimeässä kalastelemaan laavun edustalta ja aika paljon tahtoi perkeleitä lennellä, kun ei nähnyt mitään ja aika Vesku Loirimaiset rempulatkin vetäisin. Meillä on vaan Veskun kanssa se ero, että Vesku näyttää nyt samalta kuin minä kolmikymppisenä. Toivottavasti vanhoilla päivillä muutos on päinvastainen. No aamu kuitenkin pikkuhiljaa valkeni usvaisena ja pian sainkin ensimmäisen kalatapahtuman. Lahna, kappas vaan. Piakkoin myös kävi pienehkö tod.näk. taimen tukistelemassa liitsiä muutaman potkun. Sittenpä kävikin se mitä ei ikinä Viannalla toivoisi omalla luvalla käyvän eli patomestari avasi luukkuja. Nykyinen vesitilanne näkyy alla olevasta videosta (ylimmäinen kuva on ennen luukkujen avausta) eli ei sitä liikaa ole, mutta edellisestä istutuksesta oli jo tovi aikaa ja virtaus koveni, niin vähän tippui rukkaset kädestä.Sittenpä tulikin rauhassa kahviteltua ja jututettua Esaa. Aamulla tirehtööri kertoi, että istutus tullaan tekemään tänään ja olin ensimmäistä kertaa mukana sellaisessakin tapahtumassa. Täysin sattumalta tosin. Käsittääkseni kyseessä on kauden viimeinen nousuerä. Olin auttamassa kalojen kantamisessa koskeen ja kyllähän siinä jotenkin outo fiilis tuli. Hieman aiemmin paikalle tulleet City-marketin pitkän huiskea Väiski eli Asikais Mikko sekä sählypeleissä järkijään kasetin pihalle sylkevä Nopos Pekka olivat myös todistamassa tätä tapahtumaa. Oli mukava nähdä tuttuja myös entisen harrastuksen parista. Istutuksen jälkeen tunnustan, että yhden kalan kävin onkimassa. Siihen ei varttia pidempää tainnut mennä. Enempää ei ilennyt eikä tehnyt mieli yrittää. Aika laiska eväkäs oli jos vertasi vaikkapa viikko takaperin saatuihin.

Että semmoinen reissu. Sekavat tunnelmat jäi koko touhusta. Yksi päivän oudoista tapahtumista oli, kun sain patoluukuilta virppavavan kärkiosan. Se tuntui minusta pieneltä vattuilulta. Sen sijaan aika vahva fiilis jäi Hardyn Demonista ja sen lyhennetystä kärkikappaleesta. Uuden se ostattaa, ei voi mitään. Liian repivän jäykkä se kärki on. No eipä tuo kokeilu maksanut kuin 2.5e eli kärkirenkaan verran. Esa muuten kiitteli JA kerhon junnuja, että oli viesti mennyt hyvin perille ja oli koskella käyttäydytty ja toimittu erinomaisesti. Hyvä pojat!! Vielä tässä jonkun reissun ehtisi tekemään ennen talvea. Saa nyt nähdä sitten minne...

1 kommentti:

  1. JEEE! Eipä omasta mielestä tuo käytös ollut kovin aiemmasta poikkeavaa :D -Aku

    VastaaPoista