maanantai 6. syyskuuta 2010

Taimenen kalastuskausi pakettiin Äyskoskella

Heinäkuusta eteenpäin on aika vahvasti reissut suuntautuneet Viannalle ja nyt alkoi tulla jo kiire tehdä taimenen kalastuksen osalta viimeinen reissu. Siihen sopiva ja hieno ympäristö on toki Äyskoski vaikka tarkoitus oli Konnekoskella käydäkkin. Soittelin sunnuntaina Perälän Timolle ja tilaa koskessa tuntui 6h luvalle olevan. Livahdin härskisti töistä ajoissa ja olin Lohimaassa puoli kolmosen maissa. Perälän kanssa muutama sana vaihdettiin mm. nettimarkkinoinnista ja Lohimaan sivujen kuolleisuudessa oli aika tuttu-puttu syy eli sivuja ei ollut päässyt päivittämään. No sepäs nyt ei ensimmäinen yritys ole jossa näin on käynyt ja eikä tule olemaan myöskään viimeinen, valitettavasti.

Koski oli aika tyhjä jos maantiesillalta virvelöinyttä Vladimiria ei lasketa. Lisäksi about klo 18 aikaan paikalle saapui ilmeisesti kotimaiset virveli ja perhomies. Eipä tarvinnut ruuhkassa syytää, kun virvelimieskin erittäin hienosti kalasti ko. hommaan varatulla alueella. Olin asennoitunut ja laatinut taktiikan reissulle seuraavalla tavalla: kalastan alkuillan pintureilla kevyellä setillä ja myöhemmin vaihdan streamer-hommiin. Larvastelu saa nyt luvan jäädä. Noh tällä taktiikalla aloitin kävelysillan alta ja toisella heitolla pieni harri kiinni. Kohta tuli jo parempi ja nopea vapaa vasten tehty mittaus osoitti pituutta 32,4cm. No en minä sitä oikeasti noin tarkkaan mitannut. Siellä meni jo jollain taas pullat väärään kurkkuun kuitenkin

Kalastelin kävelysillan alapuolta ja sainkin caddikseen siitä mielestäni paremman kalan, mutta eipä sekään lopulta ollut "kuin" 38-39cm taimen. Hieman alempaa sain n. 33cm kuvassa olevan harjuksen ja ottipelikin näyttäisi huulessa olevan. C&r kuvausta tarvitsisi harjoitella kyllä, että saisi räpsyn nopsaan ja olisi parempi laatuisia kuin tämä. Aika usein kun tulee oltua ilman kaveria liikkeellä.


Illemmalla tuossa n. klo 19 kantturoissa vaihdoin puhtaasti streamer-hommiin ja ronkin pitkän peilin ja tein sitten entisen ravintolan tasalla olevalle pikkusaarelle asti laskun patolan puoleista rantaa. Sen puolen rannalla olevan puskan tasalta sainkin yön timppaan kalan kiinni maukkaan oloisesta nielusta. Mutta kuten meikän tyyliin sopii niin sekin oli n. 38cm. Tiukassa on mitallinen perhotaimen Äsyltä. Loppuluvasta ei sitten enää tapahtumia ollut.

Mukava keikka oli ja keli loistava. Tapahtumia oli paljon ja harjusta tuntuu olevan kivasti pitkin koskea. Sain yhden pienemmän myös patolan yläpuolelta. Taimenet tuntuu perhot kiertävän tehokkaasti. No ensi kesänä sitten. Hieno paikka Äsy on. Sitä ei voi kiistää. Nyt on kuitenkin aika antaa taimenille kuturauha ja keskittyä lampihommiin ja varmaan tutulla ja turvallisella Viannallakin ehkä joku reissu tehtyä. Ai niin..pistin vähän bling-bling päivitystä tähän blogiinkin, vaikka inhoan periaatteesta tapaa korjata toimivia vehkeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti