maanantai 28. marraskuuta 2016

Paluu arkeen edessä

Ennen torstaina alkavia uusia töitä on tässä tullut nyt oltua enempi vähempi kotosalla viimeiset kaksi kuukautta. Vähän mukavammin on päässyt metsälle. Toisaalta kotosalla ei näihin eräharrastuksiin pysty juurikaan panostamaan. Olen yhdelle porukalle sitonut useampana vuonna lammelle perhoja isomman satsin ja niin tein nytkin. Tai no vielä siitä 9kpl puuttuu, kun koukut loppui kesken. Ennen tuollainen 130kpl setti olisi tullut sidottua muutamassa päivässä. Nyt sidonta on ajoittunut käytännössä pikkujätkän päikkäreille ja eteneminen on ollut hidasta. Mutta kuitenkin jotain tullut saatua aikaan. Pitänee keväällä yrittää kanssa jotain väkerrellä. Nyt uudessa työpaikassa on siinä mielessä kalastusharrastukselle hyvää, että työskentelen jatkossa samassa huoneessa intohimoisen perhomiehen kanssa.

Mutta muutama sana metsästyksistä edellisen päivityksen jälkeen. Jäniksessä on tullut käytyä kahdesti. Pari viikkoa sitten maanantaina oltiin kahden vanhemman enon kanssa kotipaikalla. Silloin oli vähin lunta maassa. Yksi jänis pyörähti eteen nopeasti ja ehkä olisi voinut jättää ampumattakin. Toisaalta koira oli kyllä ajoa saanut aiemmilla reissuilla ja tuolla on aina riskinä tiet sekä jänikset usein painuvat louhokseen. Siihen samaan missä järjestetään tänä vuonna Tervastulet 17.12. Ehkäpä tässä samalla nyt toivottelen tervetulleeksi siihen tapahtumaan kotipaikan kupeelle.Tänään käytiin toinen reissu jäniksessä, mutta siitä ei paljoa kerrottavaa. Käveltiin enon kanssa about 5km kotipaikan ympäristössä ja ei nähty edes jälkiä jäniksestä. Olisiko lumimyräkkä laittanut puput kaivautumaan poteroihinsa ja liike ollut minimissä.

Hirvessä olin viikko takaperin sunnuntaina ja nyt lauantaina. Hirviä kyllä liikkui ja niitä taidettiin nähdäkkin. Hyvä haukkukin oli yhdessä jahdissa, mutta ei vaan tulille päästy. Vähän oli vääränmerkkisiäkin mokomat ja tuntui elukoita menevän ajottain ristiin ja rastiin kuin venäläisiä Prisman käytävillä. Eilen oli sitten saatu pienten lupateknisten peliliikkeitten jälkeen mullikka nurin. Nyt ilmeisesti enää jahdataan täsmäjahtina yhtä vasaa jos ymmärsin oikein. Itsellä saattaa jahdit olla tässä ja nyt viedään sitten kiikaria huoltoon. Ostamani Genzon radiopuhelin sitä jumppaa onkin saanut. Tänään lähti viimeksi maahantuojalle. Ilmeisesti nyt oli antennilta piirikortille menevä piuha poikki. Näin arveli maahantuoja, kun kantama loppui parin sadan metrin jälkeen. Käsittämättömän huono tuuri ollut sen kanssa.Nyt varmaan jatkossa jahdit on sitten jänistä. Riuttalaan voisi yritellä kysellä tutun mukaan sekä Keiteleellä pitää käydä kanssa. Tulisi vaan tuota lunta nyt maltillisesti ettei jahdit loppuisi kesken...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti