tiistai 20. kesäkuuta 2017

Hirviharju

Metsästysseuroissa sekä toki muissakin yhdistyksissä ja yhteisöissä on voimaa. Siitä voisi todisteena mainita meidän seuran tekemän lahtivajan eli rakennuksen jossa tapahtuu hirven nylkeminen ja paloittelu sekä kaikki siihen liittyvä toiminta. Muistelen, että aikanaan näitä asioita tehtiin Nilakkalohen tiloissa ja myöhemmin ainakin Rauhalassa sekä Hepolassa. Varmasti monessa muussakin paikassa, mutta nämä nyt nopeasti muistan. Nyt viime aikoina on tälle toiminnalla ollut oma kiinteä paikkansa ja homman kanssa ei enää ns. tarvitse arpoa.

Miksi kirjoitan tästä? No lähinnä, koska tänään vajalla oli lopputarkastus ja se meni huomautuksitta läpi. Rakennustarkastaja tuntui olevan varsin tyytyväinen saamiinsa vastauksiin. Kuten kuvasta näkyy, niin vaja ei ole mikään ihan heppoinen rakennelma vaan vaatinut suunnittelua ja rakennuspuolen osaamista. Kaiken kuitenkin seuran jäsenet on tehneet hienosti talkoilla ja ehkä erikoismaininnan ja kiitoksen voisi antaa tänäänkin paikalla olleelle Porevuon Jormalle väheksymättä yhtään muiden panosta. Moni ei ehkä ymmärrä miten isoja ponnistuksia nämä ovat ja yhteistyön pitää pelata. Halutessa hommat onnistuvat hyvin ja kustannustasokin pysyy maltillisena. Ihmisiä on monelta alalta ja tavaraa saadaan suhteiden avulla halvemmalla tai mahdollisesti jopa lahjoituksena.

Itse en ole tässä projektissa ollut millään tavalla osallisena paitsi jäsenmaksujen kautta rahoittajana. Ilmeisesti myöskään meidän Ilpo ei ollut, koska rakennus on saatu valmiiksi...no vitsi vitsi ja avautuu joillekkin lukijoille. Haluan kuitenkin vielä erikseen kiittää seuran ja omasta puolestani aktiivista talkooporukkaa. Jatkosuunnitelmissa on pienen liiterin teko ja tästä keskustellaankin lisää seuran kokouksessa elokuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti