torstai 25. kesäkuuta 2009

Sateenkaaria ja salakoita


Kylläpäs sattui mukava keli Nokisenkosken reissulle jos ei lasketa pientä vesikuuroa heti reissun alkuun, joka tuottikin komean sateenkaaren. Tarkoitus oli siis käydä alkuilta sekä yö syytämässä ja katsomassa Nokisen tilannetta. Huhut kertoivat isoistakin kaloista, joten eihän sitä malttanut pysyä poissa. Ilmoitus reissuun lähdöstä pk.nettiin taas näkyi aiheuttavan jotain liikettä. Sainkin Karttulan suunnalta yksityisviestin Juusolta ja sitä kautta koppasin hänet mukaan kirkonkyliltä. Oikein mukava mestari hän olikin ja totuttua kohta intin vermeet pukevaa ikäluokkaa. Menomatkalla käytiin katsomassa myös Suonenjoen kupeesta Myllykoski, joka oli itselle täysin vieras paikka.

Nokiselle päästyämme mukava yllätys oli, että kalamiehiä näkyi vain 2 kpl meidän lisäksi. Näitä nähtiin vermeitä viritellessämme iltakasin maissa ja parin tunnin aiempi kalastus ei ollut tuottanut heille mitään. No siitäpä sitten kalalle. Itse aloittelin kalastuksen syvän uoman niskalla ja kolmas heitto, kun n. 30cm taneli kiinni ja ylös. Ajattelin, että mukava startti ja jospa sieltä kalaa tänä yönä tulisi. Vielä tuohon alamittaiseen liittyen, niin paikalle myöhemmin saapunut Nokisenkosken vakikävijä Ford-mies kertoili, että nyt on tullut paljon pientä taimenta ja ovat olleet eväleikattuja. Omalta kalalta unohdin katsoa, kun koetin vaan nopeasti vapauttaa kalaparan Simo Salakan otteista.

Jotain perhosta oli ilmassa aivan tajuttomasti, mutta aktiivisia pintakäyntejä ei juuri näkynyt. Mutta se mitä näkyi niin salakkaa. Sitä oli aivan tajuttomasti. Suorastaan lauttoina kuhisi rannoilla. Tähän kertoikin vähän myöhemmin paikalle tullut Sinisalo hyvin, että kun oli yrittänyt skateria tarjoilla, niin oli pitänyt lopettaa salakoiden irroittelun vuoksi. Ja tuota salakkaa tuntui sitten olevan jokapuolella koskea.

Siinäpä ne tapahtumat sitten oikeastaan tämän reissun osalta valitettavasti olivatkin. Juusolla oli yöllä yksi möyrähdys tinselissä sillan alla matalan uoman puolella. Itsellä yksi tukistus samalla paikalla rannan toisella puolella. Meidän lisäksi aimmin tulleet kaksi vieraampaa, mutta oikein mukavaa jamppaa vetivät mp siihen klo 03 mennessä kun lähdettiin. Sinisalolle taisi tulla mp ja matalassa uomassa olikin muutama aktiivinen kala, jotka Mikaa taisivat pintakäynneillään kyykyttää. Toki yksi kalakin nähtiin, kun Ford-mies (olisko joku Pete oikealta nimeltään, Piit69 pk.netissä) oli saanut reippaan 50cm istarin. Oli vedellyt koko syvän uoman alas, mutta sekin veijari oli selästään kiinni. Summa summarum: Olipahan taas hiljainen keikka. Kevään jälkeen tuntuu aika vaikealle tämä Nokisen kalastus. Lisäksi streamer-vavan kanssa on ongelmia saada siimaa suoraksi. Johtuneeko erilaisesta siimasta ja kelasta kuin millä testasin vapaa vai mistä. Pitkälti varmasti ainakin heittäjästä. Pitää miettiä tuohon jotain...

Seuraavaksi onkin sitten siimojen oikomista luvassa tulevana sunnuntaina Viannankoskella klo 16-22. Jospa se kuha nyt nappaisi, kun on liitseihin viritelty hohtoa Hukkasen Jukan vinkkien mukaisesti

5 kommenttia:

  1. Nöyränä piti taas kotiin mennä; kalat 6, minä 0. Jännä etten saa alavirtaan roikotetulla streamerilla mitn, ei vaan nappaa. Kovalla vauhdilla ylävirrasta vedettyyn streameriin sitten kalat hyppii ohi tai on mahasta kiinni. Kohta on järjestettävä uimakouluja mokomille istukaslahnoille :-)

    Toinen kohokohta on pintaperhot jotka solahtaa pinnan läpi nopeammin kuin lyijyllä vuoratut larvat. Pitäisköhän unohtaa larvasetistä lyijyt ja hoitaa painotus näillä minun pintureilla...

    t: Sinisalo

    VastaaPoista
  2. Nokinen osaa opettaa nöyryyttä :) Niin sitähän minun piti tuohon blogi-juttuun kirjoittaa, mutta unohdin virkeillä silmillä, että oli kuulemma tiiroja ollut joku viikko sitten kovasti pupaa syömässä. Ford-mies oli pari koukuttanut. Kuulemma mukavia irroiteltavia :) Se miksi tämä maininta niin tuolla aiemmassa Viannankoski-jutussa oli tästä lintujen pupan syönnistä juttua..

    VastaaPoista
  3. Vesitilannehhan näyttää yllättävän hyvältä. Oletin että olisi ollut paljon alempana mutta parempi näin. :)
    Josko sitä tuossa lauantaina kerkeis itekkin päiväseltään käydä kopasemassa taas nokinen. Tai sitten menen suoraan myllykoskelle nokisen ruuhkaa karkuun... Pitääkin siis sitoa myllylle muutama otikka valmiiks ;)

    VastaaPoista
  4. Paljon sinne Myllykoskelle on luvat? Unohdin kysyä Juusolta. Vaikutti ihan mukavalle pienelle paikalle...

    VastaaPoista
  5. 10€/ vrk tais olla.

    VastaaPoista