keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Talvi saapui Savoon

Tässä on nyt pari kuukautta tullut kytättyä, että tulisi se hieman lämpöisempi ja aurinkoisempi päivä, jotta voisi yrittää pinturilla lähteä kiusaamaan harjusta Äyskoskelle. Alkaa näyttää aika pahalle sen suhteen. Lunta nimittäin lykkäsi aika mukavasti maahan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä ja ilmeisesti loppuviikosta jälleen pakastaa.

Kävin ostamassa ilmastointiruuveja joista tein nastat uusiin kahluukenkiini ja olihan niitä kuitenkin päästävä testaamaan. Hintaa hankinnalla oli kaikki 0.28e paikallisesta maxi-kodintukusta. Luontevinta oli niitä käväistä testaamassa todella liukkailla kivillä Viannalla. No näimpä kävinkin sitten hivenen vajaan 3h reissun heittämässä. Aiemmin maanantaina oli velipoika Iiro käynyt mp keikalla Esan purolla, mutta pari muuta perhomiestä oli saanut kalat mieheen. Toinen kaloista tosin mahasta tahattomasti rokastaen, mutta toinen kunniallisesti mustalla liitsillä suusta. Molemmat kirbelit olivat ottaneet klo 9 aikaan aamulla ja sen jälkeen ei ollut kuulemma merkkiäkään kaloista koko päivänäPatoluukut oli jälleen laitettu kiinni ja vesi oli todella vähissä. Pääasiassa tuli tuon lyhyen session aikana kalastettua sekä patoluukkujen edestä lipalta että maantiesillan yläpuoleista suvantoa. Mitään kontaktia ei kaloihin tullut. Sen sijaan perhorasia harveni jälleen mukavasti. Heittelinkin tarkoituksella enempi vähempi munilleen menneitä sidoksia. Häiväläisen Harrikin kävi tarjoamassa maittavat pikasumpit (tämä murukahvi tunnetaan meillä töissä nimellä Haista V#¤tu -kahvi) ja ehkä reilun tunnin pätkän kalasteli seurana ilman saalista (lupa-asiat olivat kyllä ok vaikka lyhyesti Hartsa kävikin).

Noh, reissun päätarkoitus olikin siis testailla "nastoja" ja kyllä niillä pito oli parempi. En taida alkaa kuitenkaan niitä liimailla ainakaan vielä aquasealilla jos pysyisivät noin. Olisi helppo vaihtaa tarvittaessa uusiin terävämpi särmäisiin tai poistaa kokonaan jos tarvitseekin lähteä vaikka rauhalahteen naistentansseihin kesken reissun. Voi tosin nastojen kanssa käydä kuin Klamydian Nina Autio -biisissä joka meni suurin piirteen näin "vika on poken sen parimetrisen" eli perinteinen "ei tänään" -tyyppinen ratkaisuKylläpä se nyt alkaa oikeasti olla lopuillaan tämä kausi. Ei sille vaan voi mitään. Vesikin on virtapaikoissa erittäin vähissä ilmeisesti koko maakunnassa. Uskoisin, että korkeintaan yksi reissu tulee enää tälle vuodelle heitettyä jos sitäkään. Perhojen sidontaa olen aloitellut ja pääpaino niissä tulee olemaan larva yms. kulutustavara osastolla. Streamereita ei ehkä kovin kauheasti tule sidottua, koska niitä jäi mukavasti kesän jäljiltä. Ädlääminen eli uusien kamppeitten hankinta jäänee aika nollaan. Ei oikein ole mitään minkä hankintaa voisi perustella a: itselle b: saati vaimolle.

4 kommenttia:

 1. Pitihän se käydä varmistamassa, ettet hyvin pitkään kellu ihmisindikaattorina. Päivän parasta antia oli kahvittelun lomassa kirvonnut ajatusleikki pikkujouluista joissa pukeudutaan suosikkiperhoiksi. Paluumatkalla naureskelin ajatukselle pukeutua huonoryhtisenä tsekkilarvaksi, antza pitkänä tinseliksi, mikko white marabou muddler, ikestä vaikka blob.... :D Ihan jonniin verran nauratti, että halpaa ja huonoa on huumori.

  ps. kyllä sä jotain hankit, tiedät sen sisimmissäsi ;)

  VastaaPoista
 2. Jonkun verran itseäkin nauratti se kalvoroikkujana kelluminen polypropeleeni tupsu piposta vaan aaltojen seassa vilkkuen :) Joo ja se ajatus larvasta jossa oltas jätesäkki selässä köydellä kierrettynä oli kanssa kohtuullisen perverssi :D

  VastaaPoista
 3. Itte en ole viittinyt gummipohjiin nastoja tyrkätä, vaikka olisi oikein tungsten-sarjallinen. Syy juurikin tuo, ettei juuri ole sisätiloihin asiaa. Kumipohjilla ilkee kuitenkin ihan kaupassakin käväistä, kun ei jää huopapohjista tuttua lätäkköä jälkeen. Nim.merkillä Lastubaarissa (vai mikä kauppa lieneekään) joskus pahennusta aiheuttanut..

  Pitohan niissä riittävän harvalla nastoituksella aavistuksen parempi kuulemma voi olla mitä ilman, mutta hyvinpä olen toimeen tullut.

  VastaaPoista
 4. Niin. Nyt oli kyllä optimi-tilanne testata Viannalla. On nimittäin vielä PIRUN paljon liukkaampaa kuin silloin no tiedät milloin :) Voi olla, että ruuvaan nuo irti vielä keväällä. Ei nuo pohjat siitä rikki mene. Tuleepahan testailtua kaikenlaista eikä mentyä laput silmillä kuin ori Vermossa :)

  VastaaPoista