tiistai 24. heinäkuuta 2012

Kesä-Esana Palokissa ja Karviolla

Tyttö kinusi kaverilleen käymään Kotalahteen lähelle Leppävirtaa ja pohdiskelin, että en jaksa ajella kotiin väliajaksi vaan jos ampuisin Heinävedelle päiväkalalle. Nyt oli lähtökohdat vähän rajoitetut, kun kahluuhousut eli Ikonit lähtivät Vissun huoltoon liimailtavaksi haaroista. Hienosti pelaa Visionin yhteydenpito, ei voi moittia. Mullahan on tosiaan nuo spesiaali-housut joissa ei ole neopreenia joten turha tarjoilla kommentteja "vaihda Simmssiin, niin et takuita tarvitse". Allergia on ollut täysin kurissa sen jälkeen, kun nuo ostin. No mutta ei tästä taas enempää eli suomeksi kalareissu piti kohdistaa kohteisiin joissa ei kahlureita tarvitse. Suunnittelin alkujaan, että katson Karvionkosken jos siellä on rauhallista, niin jään sinne, mutta jos ei niin ammun Mustanlammelle.

Karviossa oli niska miehitetty ja ajomatkalla hokasin, että Palokkiinhan tässä on lyhyin matka lähteä savupöntön täytettä etsimään. Sinne siis ja lupien ostoon. Kolmatta kertaa eläessäni satuin suoraan tankkiautolle ja ei ihan älyttömiä perhokalastustaiteen sankaritekoja tarvinnut tehdä jotta sai pinkillä liitsillä pikkulammelta 11e lupaan oikeuttamat kaksi kirjavaa lohta. Mikäpä siinä kun keli oli komea ja yksin sai vielä kalastella. Tapoinani ei ole vapautella lammilla kirrejä ellei säännöt niin vaadi ja uusien lupien ostoa vierastan myös, niin käänsin tunnin kalastelun jälkeen rellun nokan kohti Karviota.













Siellä ostelin 3h luvan ja kanavan puolen niskaa lähdin isolla pinturilla syytämään. Ei havaintoa kaloista. Vastapuolelta joku virvelimies ilmeisesti sai kalan, kun sitä niskan kivipankolla suolisteli. Joku perhomies siellä kanssa vatkaili ja päättelin olevan kylmäverisempää sorttia takki päällä heiluessaan. Kanavan puolella koetin myös kohotella larvoilla, mutta ei osumia. Vastapuolen niska kun tyhjeni, niin vaihdoin sinne. Siellä yritin pinturilla ja liitsillä. Oliivissa liitsissä kävi pieni taimen muutaman potkun kiinni, mutta en osannut tartuttaa, kun niskan imu vei heittosiimaa löysälle aika miehekkäällä vauhdilla.

Hetken päästä paikalle tuli edellisellä Nokisen reissulla tapaamani vanhempi herrasmies ja kohta alkoikin taimenia näkyä auringon pilkistellessä sopivasti puiden raoista ja valaistessa kivipankon reunoja. Ei vaan kelvannut niille mikään. Joku parempi about 50cm kala rojautti myös ilmassa ja otin vihjeestä vaarin hakemalla autosta streameri-rasian ja tarjoilemalla surffia. Ei kelvannut kuitenkaan se. Larvat kelpasi 2g lyijyllä höystettynä ja sain niskalta taimenen kiinni. Sain jopa pyöriteltyä nätisti kivipenkan alle "lahukan" suulle mutta siinä mulahti pinnassa näyttäytyen about 45cm kalaksi ja spurttasi siiman poikki. No vapautensa olisi saanut muutenkin, kun oli kirret jo kylmälaukussa. Ei oikeastaan edes suuremmin harmittanut, ihme kyllä. Väkäsettömistä koukuistakin pääsenee kaveri suht pian eroon.



Mukava päivän reissu oli runsailla tapahtumilla ja näitä voisi tehdä jatkossakin etenkin jahka tuo Boman kotiutuu Tenolta, niin saisi seuraakin mukaan. Karviosta ei vaan mun suosikkikohdetta saa kyllä silti millään. Todella hankala ja tympeä niska kalastaa jos oman mielipiteeni sanon. Ehkä vesitilanne vaikutti myös asiaan. Paljon siellä silti kalamiehiä tuntuu pyörivän ja kalaakin on varmasti kivasti. Ei vaan kuitenkaan ole sellainen juttu, että kahlureitten kanssa erikseen lähtisin. Pikkunättiin neppailuun nappaskengissä kiva paikka kyllä.

Nyt pitää odotella seuraavaksi kahlureita huollosta ja miettiä reissuja sitten. Nuoremman tytön kanssa voisi yrittää vihernieriää uistella tässä kodin lähistöllä ennen sitä ja lauantaina on koboltin kovat kinkerit Äyskosken kulmilla kotipaikalla, kun juhlitaan Ilpo-enon 60v päiviä rosvopaistin kera. Aika vahva veikkaus on, että sunnuntaina on kupoli aika kipeä ja monet huippujätkä on huippujätkä -jutut ovat takana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti