keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Mukava startti

Normaalisti on tullut keväällä käytyä yksi reissu aina pääsiäisenä Viannalla. Nyt kun "avajaiset" eivät ole kiinni enää Löytynlohen avauksesta, niin tällä kertaa ongelle päästiin jo Huhtikuun alussa. Itseltä olisi saattanut kinkerit mennä ohi, mutta Hujanen kutsui mukaan ja ainahan sitä kalalle joutaa jos muut aikataulut mätsäilee.

Luvassa oli siis suht vastaistutettujen kirjolohien ongintaa. Ei elämää suurempaa jutskaa, mutta ihan okei-hommaa kauden avaukseen. Esa kertoili, että myös isompaa taimenta oli saatu nyt lähipäivinä. Siis ihan nykymitat rikkovaa ja kalat oli silti saaneet jatkaa matkaansa. Kalastuskulttuurit ainakin koskivesillä hitaasti mutta varmasti muuttuvat ja taimenten osalta näin on varmasti hyvä. Kirjolohta oli sitten ongittu tiistaina isolla kädellä ja useita lupia kalastettu. Vähän kyllä omituiselle ajatukselle ainakin itselle tuntuisi onkia kolme lupaa = 60e putkeen, mutta eihän siinä. Ja se on nähty niin monena vuonna, että istarit ei pitkään koskessa keväällä viihdy joten suurempaa vahinkoa ei taida siinä tulla
















Hujasen ja allekirjoittaneen lisäksi koskella oli parin miehen seurue lisänään poika, joka otti ensimetrejään perhokalastuksessa. Oma näkemykseni on, että Vianta ei siihen kyllä paras paikka ole vaikka kalaa onkin kivasti. Tässä harrastuksen alkuvaiheessa olisi omasta mielestäni hyvä vaihtoehto, kun olisi kirrelampia joissa kunnolliset heittolaiturit. Saisi perushommia kuntoon ilman virran sekä mahdollisimman kahlauksen tuomaa haastetta ja oppisi näin tekniikoita rauhassa kuntoon.


Mutta se siitä ja pari sanaa kalastuksesta. Omalta osalta mukava startti, kun ehkä 10min ja ensimmäinen kirjo kivivallilta paiskoen haaviin. Sitten pitelikin hiljaista ellei yhtä virppamiehen kalaa lasketa. Hujanen karvasi pitkin koskia perinteiseen tyyliin, mutta kalat oli lujassa. Parin tunnin kalastuksen jälkeen kahlailin sillan keskipilarille ja Kiuruveden ihme tuli lirkkimään siltamonttua. Saikin siitä pari kalaa ja neuvoi samalla minulle miten se kuuluu kalastaa. Puolihuolimattomasti itsellekkin kala kiinni, mutta haavin vierestä karkuun. Väkäsetön koukku oli vääntynyt kiveen aiemmin enkä moista ollut huomannut. Oma moka.















Patovallilta löysin kuitenkin parit kalat, kun pääsi heittämään lähemmäs luukkuja. Pinkillä liitsillä, milläpä sitä muulla. Patolipalla tuli käytyä ja samalla uitua. Oli muuten pojat kylmää vettä. Kolmannen kalan (12h lupa) jälkeen olikin ohjelmassa pikaiset kuittailut Hujaselle, kun kerrankin oli vähemmän kalaa siinä vaiheessa ja Corollan nokka nopeasti Pihkainmäkeä kohti ja lämppärit täysille. Olihan se opettajamieskin sitten kalan vielä saanut ja yhden pudottanut joten tasapeliksi meni

Mut mut...mukava reissu uimista lukuunottamatta. Perussähläämiset sählätty kuten tuli nähtyä taas. Pitkän kahlaamisen jälkeen huomasi perukesiimarullan olevan auton kontissa ja perhot pohjassa. Nää on näitä. Mutta nyt osimoilleen kesää kohti ja toivottavasti tuuri olisi jatkossakin kohdillaan.

3 kommenttia:

  1. Se on varma kevään merkki kun Ikeltä tulee eka Vianta-päivitys!

    terv.
    Pupamies

    VastaaPoista
  2. Heh :) Näinhän se on viime vuosina mennyt. Ei tuo sumarionginta oikein ole iskenyt tulta, kun paikkoja siihen suht vähän. Ne joko ruuhkaisia tai pirun kalliita. Viannalla on mukava käydä ottamassa löysiä pois, mutta sielläkin on kyllä kovin kapea syönti-ikkuna kevään ensimmäisen istutuksen jälkeen...

    VastaaPoista
  3. Hyvää rapsaa taas Ikeltä! :)
    Tosiaan harjoitusta minä kaipaan ja Vianta ei kyllä ole helppo koski aloittelijalle eli minulle, se on huomattu. Itse käyn Viannalla taas ensi kuussa uudestaan :)
    T: "ensiaskeleitaan ottava perhokalastaja Viannalta" Ville

    VastaaPoista