torstai 9. huhtikuuta 2009

Ei tässä näin pitänyt käydä

Mutta niin vain kävi. Kuukausia sitten varattu lupa Viannalle ja odotukset olivat kovat, koska kalaa oli maanantaina koukutettu vielä mukavasti. Esa kertoili, että tiistai oli ollut hiljaista, mutta keskiviikkona oli taasen pari jokibroileria löytynyt haaviin.

Ei pitäisi synkistellä, mutta ei ollut yllätys, että keli ei sattunut kohdilleen. Lähtiessä Kuopion Tekun sääasema näytti 8 m/s puhuria. Vesikin oli suht vähissä koskessa. Leipäkään ei maistu leivältä, hiekkalaatikko 1m*1m*1m ja siinä on kuution kokoinen kivi...No niin...Päätä nyt ylös...

Eli siis tosiaan Viannan reissu meni mp ilman mitään kalatapahtumia jos nyt ei joku tätä jo hoksannut. Mukana menossa oli itseni lisäksi Artsi tuuraamassa kipeää hujasta sekä kolme muuta kaveria joista kaksi kalasti virpalla. Aamulla oli ollut neljä kaveria kalassa ja ainoastaan yksi taimen oli aivan alhaalta käynyt haavissa. Tällä omalla porukalla saatiin täysvaltainen mp keikka ja naureskeltiinkin tulilla mp-kerhon perustajakokouksella.



Tulipa kyllä reissulla tarjottua vaikka ja mitä, mutta pohja oli ainut kelle kelpasi. Ja sille muuten taas kelpasi. Viannalla on kyllä varmasti yksi suomen kettumaisimmista koskikalapaikkojen pohjista. Ehkä epätoivoisin veto oli itseltä laittaa kivikoppa siiman päähän, kun se muistutti ehkä eniten rehupalleroa. Se kun alkaa olla nuo kalalomat tiukassa rouvalta, kun se ei oikein pyydystä ja päästä hommiakaan ymmärrä. Luulisi sillä takavuosien miesten pyörittelyllä ymmärtävän myös c&r ideologian, mutta ehkä tähän ei ole biologisia edellytyksiä ;)

Mutta mukavaa seuraa oli kyllä taas koskella. Se oli tärkeintä. Kiitokset nokipannu-kahveista. Hyvää oli!! Paikkojakin vaihdeltiin tiuhaan eikä kukaan jumittanut mihinkään. Tuuli ja kivet vaan pilasivat kalastusnautintoa jonkun verran. Mutta tokihan tämäkin keikka kotiolot voitti. Huomiselle on luvassa pilkkikisat ja lastenkin takia toivoisin parempaa keliä. Tämän päivän tuulella on Nilakan selällä aikuisten oikeasti kylmä..

Lopuksi vielä haluan kiittää KalPaa pronssista!!!! ja Häiväläisen Harria perinteisestä kalaonnen toivotuksesta, kun olin ajelemassa Viannalle. Se toimi taas hyvin ja toivottelen sitä samaa jälleen sinulle myös koko kaudeksi samalla kun äherrät niiden hehkuvien kuuliesi kanssa :)

4 kommenttia:

  1. Miksi varata kuukausia aiemmin lupa Viannalle? On kuitenkin aika kasoitettu istaripaikka ja jos pystyy kuukausia aiemmin varaamaan niin eikö kannattaisi varata kunnon paikoille? Nyt on sumarihommatkin vielä Keski-Suomessa hyvissä tohinoissa ja te heitätte killeä, ja vielä mp:t :) No eipä mitään, toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä :)

    VastaaPoista
  2. Noooh...meikä oli "kutsuttuna" näihin tohinoihin. Aika moni muukin sitä killeä siellä syytää ja aika moni muukin sai mp ;)

    Sumarikalaankin olis mukava päästä siten, että sattus nuo kelit edes kerran kohdilleen. Nyt vkl on loistavat kelit luvassa, mutta sitä ei niin vaan tästä lähdetä perheen keskeltä. Helppoahan tämä olis jos ei olis tullu hommattua muksuja ja hankalaluonteista vaimoa ;)

    VastaaPoista
  3. Hyvin on toiminut taika tänä keväänä. Kyllä naurattaa. Taitaa tulla tästä onnen toivotuksesta tämän kesän hittibuumi.

    VastaaPoista