torstai 1. heinäkuuta 2010

Kellankoski ei petä

Tapahtumaköyhän Nokisenkosken reissun jälkeen teki mieli lähteä hieman varmemmille kalavesille hakemaan itseluottamusta. Suunnaksi oli helppo valita Kellankoski, koska siellä on aina ollut tapahtumia ja kalastajakiintiö karsii pahimman ruuhkan pois. Tällä kertaa mukaan lähti Iiron lisäksi levoton nuorimies eli Häkkis Ville. Villen kyydillä mentiinkin koskelle ja jäätelötarjoilujen sekä luvan oston jälkeen oltiin valmiit piiskaamaan koskea 19-01 eli kuuden tunnin luvan verran.

Koskella oli aiemmin päivällä tullut mukava mies Oulun suunnnalta. Tai no ei hän Oulusta alunperin ollut, koska mukavat ihmiset ja Oulu ovat kuitenkin vähän kuin päivä ja yö. Anteeksi kaikille antipatiani ko. aluetta kohtaan, mutta saanen pienen ymmärryksen, koska firman pääkonttori sijaitsee siellä. No jokatapauksessa hän oli ehtinyt iltapäivän aikana saada jo 4kpl taimenia, jotka yhtä ilmeisesti vanhaa 48cm istaria lukuunottamatta olivat tätä perus +-40cm istaria. Maantieteellistä kirjoa koskella lisäsi myös keski-suomen kiertueella ollut mukava mies etelä-suomesta, joka saapui kalalle samoihin aikoihin meidän kanssa.

Kalastus oli perinteistä kellankoskea eli saalista saatiin suht mukavasti. Häksy taisi saada 4-5 perustonkoa ottaen yhden puolisonsa kanssa romanttista illallista varten, itse sain pari karvan alle nelikymppistä ja 42cm ruokakalan. Omani sain streamereilla. Häksyn kalat taisivat tulla pupilla. Itse larvastelin myös tovin ja yhden about 20cm taimenen penikan sain sekä perus istarin karkuutin. Etelä-suomen mies sai pupalla 46cm mukaan lähteneen yksilön sekä heti perään pienemmän ja niskalta karkuutti nielusta yhden tinselistä. Myöhemmin yöllä hän kertoi kovasti harmissaan karkuuttaneensa vauraamman kalan mutkasta isojen kivien takusesta pupasta. Mukava kuitenkin, että myös isompaankin kalaan oli edes jollakulla kosketusta. Kempeleen kaveri kävi alhaalta etsimässä harjuksia ja oli niitä pari alamittaista saanutkin loppuliu'usta. Iiron osaksi jäi karkuutella, ihastella pyörähdyksiä tinselissä sekä muiden pussituksia.Kellankoskella on nyt tullut käytyä neljä kertaa. Jokareissulla on mittakala tullut eli siinä mielessä mukavaa ollut ja tapahtumia on piisannut. Nyt on ikävä tänä kesänä ollut, että istaripötköt-lötköt on olleet turhan pieniä. Myöskin vauraisiin kaloihin ei meidän seurueilla ole ollut kontaktia tai no nyt oli ilmeisesti joku about 50cm kala kiinni Häksyllä. Huomenna alkaa allekirjoittaneella kesäloma ja kalastussuunnitelmat on täysin auki. Ensimmäinen lomaviikko torstaihin asti menee köllötellessä katinkullassa Vuokatissa. Sen jälkeen pitääkin kalareissua alkaa suunnitella. Vihovuonne tai Kerma on listalla loman aikana mahdollisesti käytävistä uusista kohteista. Nurmijoki sekä Konnekoski lienevät muita loman aikana käytäviä paikkoja. Pirusti himottaisi käydä myös pari yötä joko Kuusingilla tai Kitkalla, mutta en ole vielä keksinyt mitä vaimolle moisesta pitäisi luvata...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti