maanantai 26. heinäkuuta 2010

Mukavalle Nurmijoki-reissulle ikävähkö päätös

Käväistiin "Hujasen Juhan" kanssa kopaisemassa Nurmijokea ennen joka maanantaista viikkorauhoitusta. Siellä vesi ei ollutkaan aivan niin lämmintä kuin esim. Viannankoskella, mutta eipä tuo toki kylmääkään ollut. Tarkempaa tietoa vaikea pistää, kun ei ole vesilämpömittaria. Ajelin siis suht ajoissa jo Koirakoskelle ja lirkin sen nopsaan läpi ennenkuin n. klo 16 maissa Hujanen saapui paikalle. Koirakoski oli sen ajan muutamaa särkeä lukuunottamatta mykkänä. Tosin ei mikään yllätys tämä ollut. Hujasen saavuttua vaihdettiin Mäkärälle

Mäkärällä sen sijaan sain heti 31cm harjuksen (c&r) oliivilla liitsukalla ja oli rassukka silmän vierestä kiinni. Näytti silmä ehjälle ja takaisin uimaan, koska eipä tuollaisesta kaverista tule kuin paha mieli 4-hengen taloudessa. Koluttiin koskea lisää ja sain pari pienempää lurjusta sekä +30cm tanelin. Enpä näitä sen kummemmin kuvaillut joten taas on tylsä kalakuvista vapaa blogijuttu siis luvassa. Hujanenkin sai parit pienet harjukset, mutta isompia taimenia emme löytäneet.
Joskus iltakasin maissa käytiin katsomassa Kiuruveden ihmeen mökkiprojekti ja mukavalle paikalle oli nätti torppa nousemassa. Kelpaa siellä perheineen aikaa vietellä. Käytiin sen jälkeen tekemässä lasku Päsmärillä ja sieltä tuloksena ainoastaan tärppi. Käytiin vielä perhokerhon mökille mennessä heittämässä Koirakoskea laihoin tuloksin. Hellekalastus on hellekalastusta. Varmaan mitallisen taimenen saaminen olisi ollut todennäköisintä heittämällä koko ilta helposti kalastattavaa Mäkäränkoskea.
Loppuillasta saunottiin kerhon mökillä, grillailtiin makkaraa ja maisteltiin Hujasen Kalle-viinaa sekä kehuttiin itseämme. Olin ostanut ennen tätä reissua uudet kahluuhousut (http://www.rialinna.fi/index.jsp?pid=77&productid=7494) miehekkäässä XXLK-koossa epäonnistuneen kiintokengällisten kaupan jälkeen. Samalla ostin viimein myös erilliset nepparisukat suojaksi jotta ei heti sukka vuotaisi. Housut olivat todella keveät ja mukavat. Sanoisin jopa ihanat. Saa nähdä miten ne kestää.
Mutta se miksi reissu sai ikävän päätöksen oli se, että menin hölmönä kokeilemaan ilman muovipusseja pelkällä allergialääkkellä. Tyhmästä päästä kärsi taas koko ruumis eli jalkoja kutittaa aivan perkeleesti ja toisesta jalasta varpaat vesikelloilla. Homman kruunasi kuumana päivänä janojuomana nautittu olut joka tunnetusti ei parasta janojuomaa ole. Tämän päivän on olleet nesteet kropassa täysin sekaisin ja sitä kautta mies samassa olotilassa vaikka oluen juontimäärät eivät suuria olleetkaan. Mutta virheistäpähän sitä ihminen oppii. Joskus voisi vaan vähän vähemmän hakata päätä savolaiseen mäntyyn...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti