torstai 15. lokakuuta 2015

Perhokausi pakettiin

Suht rauhallisissa merkeissä omalta osalta mennyt perhostelukesä käytiin laittamassa Iiron kanssa pakettiin Viannalla. Vesitilanne oli kiva ja kalaakin oli saatu. Siikaa oli kuulemma tullut hyvin. Kolme kalamiestä oli paikalla ja todettiin Esalle molemmat, että taitaa olla sakkia enemmän kuin Kalikan pelissä. Yksi näistä ensimmäistä kirreä siinä suolistelikin jo. Oli kuulemma siltamontusta tullut ilmeisesti jigillä. Kylmä vesi ei houkutellut kahlaamaan ja näinpä alkuun tuli syydettyä perhoja kivivallilta kiviin. Ja niitähän meni sekä lahnoja tuli. Etenkin Iiro oli mestari niiden koukuttamisessa. Muutamia itsellekin. Joskin yksi ehkä oli kuitenkin kirre, mutta se jäi vähän epäselväksi. Pääosin kaikki lituskaiset kalat majailivat padon keskipilarin luona.

Parin tunnin päästä muu poppoo poistui. Tosin tämä aiemmin kirren saanut kaveri onnistui lähtiessään toistamiseen ja paikka sama. Hyviä kaloja. Varmaan 2kg meni ehkä rikki tuolla ja ehjäeväisen näköinen epeli oli. Itse kahlailin yli ja eipä sielläkään kaloja näkynyt. Sieltä palatessa oli Iiro onnistunut kirren siltamontusta kaivamaan. Siellä ne sitten taisi olla. Tosin ei niitä kuitenkaan sieltä enempää löydetty. Luukuilta sain yhden vajaan kiloisen siian, mutta sekin sai kroppakalana vapautensa.



Vajaan 5h kalastuksen jälkeen todettiin, että eiköhän tämä homma ole nyt nähty. Perhoja oli molemmilla pohjassa herra ties miten paljon. Ja koskessa olleista siimoista päätellen näin oli kyllä muillekkin käynyt. Mutta mukava oli oikoa siimoja ja keväällä sitten jatketaan. Varmaankin se on taas pääsiäisenä Viannalla, kun allekirjoittaneella siimat kastuu. Tässä välissä keskitytään metsästykseen ja urheiluun...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti