torstai 6. kesäkuuta 2013

Kellankoskella iltakalassa

Keskiviikkona illan ratoksi sovittiin Iiron kanssa reissu Kellankoskelle, joka on ollut kalatapahtumiltaan ehkäpä se varmin koski lähialueelta. Näin oli tarkoitus saada itseluottamusta takaisin nousuun hiljaisten onkimisten jälkeen ja muutenkin mukavaa reissua tehdyksi. Ainoa miinus oli, että meidän lisäksi myöhempään iltaan oli tulossa nykyään mielestäni pahasti ylihinnoitetulle koskelle kolme kalamiestä joista yksi "onneksi" oli kuitenkin perunut sairastapauksen vuoksi. Iirolla oli jo pahimmat saalispaineet karisseet niskasta, kun oli juossut Äsyllä ongella ja pitääpä tätäkin kautta vielä onnitella todella messevästä 71cm taimenesta sieltä!

Keli oli varsin lämmin ja sen tunsi myös koskivedessä. Itse kasailin nymfi-pupa-streamer settiä ensimmäiseen laskuun Iiron paiskoessa muistaakseni streameria. Ensimmäisillä metreillä hörppäytin vettä reilusti ehkä seittämäntoista kokoa ylisuuriin kahlureihin. On nuo joku tovi sitten ostamani Scierran huopapohjalliset varmasti maailman liukkaimmat kahluukengät. Lisäsin niihin ruuveja pohjiin ja vähän paransi tilannetta, mutta ihan järjettömät luistimet ovat. Mutta takaisin kalastukseen eli Iiro kepitti 46cm ja 40cm taimenet ekalla laskulla. Itselläni oli parit tällit sekä ohilyönti alhaalla surffista.



Vaihtelin itsekkin tinseliä ja mutkasta jo sitten kalan makuun pääsinkin. 40cm eväleikattu oli yllättävän pirteä ennenkuin antautui haaviin ja alla vuoden kalakuva siitä. Heti perään 41cm kaveri otti myös tinseliin komealla hypyllä. Siinä on vaan aina sitä jotain, kun kala ottaa hypyn kanssa perhoon! Mukava oli väsytellä sitäkin ja ravistella apinaa niskasta.



Pari muuta kaveria saapui koskelle ja kalastusta jatkettiin sovussa heidän pääsääntöisesti viihtyessä niskalla. Ilta kiiri pikkuhiljaa ja aamuinen töihin lähtö vastaan. Koski hiljeni aika pahoin ensimmäisen laskun jälkeen, mutta Iiro kepitti vielä painoahvenella yhden 49cm kalan (kuva alla) ja itselle about 35cm eväleikattu mustalla streamerilla. Myös toisesta porukasta saivat ainakin yhden ja yksi kala oli larvastellessa repäissyt siimat kunnolla pihalle, mutta karaten samalla



Mutta mukava iltareissu Kellalle oli ja ohilyöntejä&tärppejä oli reilusti haaviin asti tulleiden lisäksi. Nelikymppiset laskettiin takaisin vaikka joidenkin tietojen mukaan ne saisi ottaa. Infotaulun mukaan ei. Kymöllä ainakin oli 40cm alamitta ja rasvaevälliset rauhoitettu, mutta Kellalla samaa infoa ei ollut vaan suositus ehjäeväisten vapauttamisesta sekä 45cm alamittana. No eipä siinä 40cm kalassa syömistä olekkaan ja olisi kyllä mukava jos saisivat vähän parempaa kalaa luparahojen vastineeksi istutettua kun kerran pyyntikokoista istutetaan. Nytkin kuitenkin 3kpl saatiin tuota suht tasan 40cm tanelia.



Mutta tästä mennään eteenpäin ja toivottavasti tapahtumia olisi jatkossakin. Koskien vedet vaan lämpenevät pelottavalla tahdilla. Pahasti vaikuttaa sille, että oma kesäloma joskus heinäkuussa tulee olemaan hauen uistelua tyttären kanssa eikä koskilla juuri tarvitse käydä...

2 kommenttia:

  1. "Suositus eväleikattujen vapauttamisesta", tuota en kyllä varmana usko.

    VastaaPoista
  2. Ääähhhh!! Ajatusbugi :) Korjataan...

    VastaaPoista